//
Despre

Trăim într-o lume care ni se înfăţişează ca fiind ori banală, plictisitoare şi pe care o luăm de cele mai multe ori de-a gata, ori ca una ce invită la contemplaţie, una faţă de care suntem intrigaţi, miraţi, căzuţi pe gânduri, şi asta chiar şi atunci când avem de-a face cu chestiuni cotidiene, familiare, întâlnite, poate, la tot pasul. Există o diferenţă clară de optică între indivizi şi, în funcţie de ce fel de om eşti, de cum eşti construit, structurat, vei fi (la extreme) ori incredibil de plictisit şi de indiferent, ori mai mult decât fascinat de ceea ce te înconjoară. Dacă faci parte din această din urmă categorie (sau unele intermediare, apropiate de aceasta), am convingerea că vei găsi pe blogul acesta măcar ceva care să te intereseze, cu care să rezonezi, pentru că, nu-i aşa, cunoaşterea, înţelegerea acelor ‘taine’ ale realităţii, a acelor mistere din spatele banalului, sunt cele care dau cu adevărat un farmec aparte vieţii.

Un mai vechi vis de-al meu a fost să coloborez cu o revistă, dar cum n-am făcut niciodată un demers în acest sens şi nici n-am avut vreo astfel oportunitate, am zis că cel mai bine ar fi să-mi fac un blog în care să scriu despre toate acele lucruri care mă preocupă.

Acest blog îşi propune să parcurgă o sumedenie de subiecte ce vor avea de-a face în special cu natura umană. Vor fi subiecte inspirate/provenite din antropologie, neuroştiinte, psihologie, sociologie, medicină, ş.a. Voi încerca, de asemenea, să promovez o gândire critică, o atitudine sceptică vis-a-vis de unele aspecte ale realităţii, motiv pentru care mă voi lega cu siguranţă şi de o serie întreagă de pseudoştiinţe. Şi, desigur, îmi rezerv dreptul de a redacta materiale şi pe alte subiecte pe care, sper eu, le veţi găsi interesante.

Pe lângă asta, odată cu fiecare postare voi încerca să promovez şi artişti mai puţin cunoscuţi pe meleaguri mioritice, din genuri considerate de mulţi cel puţin bizare (ambient şi dark-ambient/ethereal/IDM/ş.a.). Promovarea este doar un aspect (secundar, aş zice). Celălalt ar fi faptul că încerc, în măsura în care pot, să ofer o experienţă multimedia (cuvânt, sunet şi imagine), unde piesele si imaginile vor fi alese cu grijă astfel încât să fie cât mai expresive, să se potrivească cât mai bine cu temele abordate.

Majoritatea pieselor probabil că vor proveni de undeva din sfera ambientului, pentru că acest gen se pretează cel mai bine la lectură. Sper ca sound-ul lor să vină mânuşă temelor abordate şi să le trataţi ca pe nişte veritabile coloane sonore.

Acestea fiind spuse, eu vă doresc o şedere plăcută! 🙂

Reclame

Comentariile nu sunt permise.

Lasă-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi noutăţi (nu uita să confirmi pe mail)

Din August 2012:

  • 11.137 vizite
Reclame